Samen maken we Welsum duurzaam

Welsum Duurzaam heeft twee zonnedaken

Coöperatie Welsum Duurzaam heeft met de coöperatieleden twee zonnedaken gerealiseerd Met zonnepanelen wekken zij zelf duurzame energie op. Dat is goed voor het klimaat, maar ook goed voor de portemonnee. Zonnepanelen zijn een goede investering. Maar niet iedereen heeft plek voor zonnepanelen op het eigen dak. Bijvoorbeeld omdat u een rieten kap heeft, omdat er grote bomen schaduw geven, of omdat uw dak niet goed op de zon staat.

De twee staldaken staan aan de Arkerstraat en de Ruwerdweg. Op 19 maart werden de projecten feestelijk geopend door de leden van de cooperatie en wethouder Marcel Blind.

In de afgelopen maanden is door de werkgroepleden hard gewerkt om de twee Welsumse daken vol met zonnepanelen te leggen en investeerders te vinden voor alle panelen. Dat is gelukt. Beide daken zijn ‘uitverkocht’.

Inmiddels zijn de subsidies van de rijksoverheid aangepast waardoor het lastig wordt om een volgend project financieel haalbaar te maken. We houden deze subsidies wel in de gaten. Als er nieuwe mogelijkheden ontstaan werkt Welsum Duurzaam graag verder met een nieuw zonnedak. Als er ontwikkelingen zijn leest u dat hier op deze website.

Stroom van Welsum Duurzaam

De beide zonnedaken produceren stroom. Deze stroom verkopen wij aan de energieleverancier Energie van Ons. Energie van Ons verkoopt deze stroom vervolgens aan haar klanten. Wil je je stroom zo direct mogelijk afnemen van Welsum Duurzaam, neem dan je stroom af van Energie van Ons via deze link.

 

Niet op je eigen dak, wel groene stroom produceren

Op de informatieavonden gaven we een presentatie met uitleg over hoe het zonnedak werkt. Wil je de presentatie nog eens terugkijken? Dat kan. Klik hier op de link. Presentatie geinteresseerden II

Wil je nog een keer rustig thuis de uitleg? Ook dat kan. Neem contact met ons op via info@welsumduurzaam.nl of bel Arjen Uijtewaal voor een afspraak.

Bij wie kan je het dak op?

Elisabeth Arkerstraat

Op het dak van Elisabeth aan de Arkerstraat liggen straks ruim 200 zonnepanelen.

Bosgoed Ossenkolkweg

Op het dak van fruitteler Bosgoed liggen straks ruim 200 zonnepanelen

Meer weten? Vraag het ons!

Je neemt contact met ons op via welsumduurzaam@gmail.com